Auto

Mitsuoka Corvette: vrhunski zamaskirana Mazda Miata

Napravit će samo 50 primjeraka Mazde Miate koja izgleda kao Corvette Sting Ray druge generacije, zvat će se Rock Star i koštat će duplo više od MX-5 ND

Branimir Tomurad |

Mitsuoka je manje poznat prerađivač automobila čiji su auti ponekad teško shvatljivi, nesvakidašnji, nevjerojatni pa čak i groteskni. Ovoga puta Mitsuoka gađa "u sridu" Miatom zamaskiranom u Corvette Sting Ray druge serije. Tvrtka inače radi moderne aute kojima jednostavno stavi nos i stražnji dio od nekog auta iz prošlosti. Ovo čudo se zove Mitsuoka Rock Star.

Proporcije štimaju, izgled je privlačan i unatoč tomu što znamo da je na ovom autu "sve krivo" ima svoju zanimljivu privlačnost. Ako ste ekscentrični jutjuber možda biste se u njemu osjećali odlično. Ispod poklopca je sve od Mazde što biste i očekivali: njezin ovjes, 1,5-litreni motor i sportski karakter kojeg ne možete ne voljeti. Snaga od 130 KS je skromna, ali zato detalji nisu. Obrub stakla u raznim bojama i kičasti detalji dodaju se po želji kupca. Vrijedi i za interijer u kojem sve može biti zašiveno kožom u željenoj boji.

Mitsuoka može isporučiti čak i žbičane felge s BF Goodrich gumama čija su slova obojena bijelo, baš kako je bilo nekada u trendu. Napravit će tek 50 primjeraka, a cijena kreće od 37.000 eura. Jasno, morate se predbilježiti jer, nevjerojatno ali istinito, njihovi auti prodaju se k'o jogurt. Svašta.