Auto

Nissan Juke ima novi dizajn, ali ostaje lako prepoznatljiv

Nova tehnika u interijeru, ali u ponudi sa samo jednim jedinim motorom

Branimir Tomurad |

Sljedeća generacija Nissana Juke lako je prepoznatljiva, uspješno redizanirana i izgleda bolje nego prije. Dizajn je malo čišći, što će se svidjeti onima koji ne vole aute koji djeluju poput igračaka. Dakle, ozbiljniji i ljepši kreće u pohod europskim tržištem. To se vidi po kontrastnoj boji krova. Naime, ako imate dvobojni crossover, kažu da možete lako uspjeti. Zvuči kao šala, ali nekim čudom, uopće nije tako. Europljani posljednjih godina traže baš takve kombinacije.

Unutrašnjost je puno jednostavnija i klasičnija od vanjštine. Središnji dio tunela koji izgleda kao rezervoar na motociklu nestao je zauvijek. Komandna ploča je nova i slična ostalim Nissanima s istaknutim ekranom, okruglim otvorima i prošivenom gumenom površinom table.

Samo jedan motor je u planu za Juke, i to jednolitreni turbo s tri cilindra. Daje 115 KS i spojen je sa ručnim šesterobrzincem ili sa sedmerobrzinskim automatikom s dvije spojke. Nema spomena o dizelu, a za sada se ne spominje niti Juke Nismo koij je bio zanimljiv zbog snage od 210 KS. Više informacija bit će poznato ubrzo, za sada dijelimo samo galeriju fotografija...