Auto

Premijera u Parizu - Facelift za Porsche Macan

Porscheov "mali SUV" dobio je osvježenu paletu motora, naglašeno sportsku unutrašnjost i novi infotainment sustav

Vladimir Baće |

U Parizu je Porsche predstavio osvježeni Macan. Naglasak je na novoj paleti motora u kojoj više nema mjesta dizelašima. Tu je sada ponuda od tri benzinska motora, 2.0 turbo četverocilindraš s 242 Ks i filtrom čestica. Snažniji modeli dolaze sa 3.0 V6 u Macan S, s 351 KS te Turbo s 2.9 litarskim V6 motorom s dva turbo punjača i 434 KS.

Vanjština je lagano dorađena novom maskom koja naglašava širinu automobila i serijskim LED svjetlima. Stražnji kraj preuzeo je dizajn većeg Cayenne-a s LED trakom pune širine dok su u ponudu uvedeni i novi naplatci dimenzija 20 i 21 cola. U unutrašnjosti se ističe obruč upravljača preuzet s novog 911, ali i potpuno novi infotainment sustav s povećim 11" ekranom osjetljivim na dodir. Novi PCM sustav sada podržava i online navigaciju te inteligentne govorne komande.

Ovjes je opremljen s novim oprugama koje pružaju bolju kontrolu vozila zahvaljujući većoj tvrdoći. Kako većina automobila dobar dio vremena provodi u prometnim gužvama, novi Macan sad može biti opremljen i djelomično autonomnim upravljanjem, koje mu omogućuje da koči, ubrzava i autonomno upravlja vozilom na brzinama do 60 km/h održavajući se unutar jedne vozne trake.