Auto

Horacio Pagani na Pebble Beachu planira pokazati Huayru Roadster?

Tko zna što se krije ispod pokrivača... Pagani još nema beskrovnu inačicu Huayre i sva nagađanja idu u tome smjeru...

Branimir Tomurad |

Pagani će otkriti novi model na prestižnom Pebble Beachu i tek jedna mutna fotografija služi kao "nadraživač" kružeći internetom. Već postoji nekoliko varijanti Huayre. Horacio je Argentinac, ali je odavno svjestan da se superautomobil može proizvesti samo u Italiji pa je tamo preselio. Pagani je dakle, talijanski automobil. Njegova snaga iz utrobe je pak remek-djelo njemačkog inženjeringa. AMG-ovi strojevi posebno se proizvode baš za Pagani i unutra su zato jer je veliki Fangio, Horaciov miljenik, oduvijek tvrdio da pravi trkaći auto mora imati Mercedesov motor.

Svaki pravi superautomobil mora imati i inačicu bez krova. Iako su one redovito teže na vagi, zaista je romantično slušati riku i buku u tunelima. Kada vas u tome ne sputava lim ili karbon već platno, naježit ćete se. Postoji roadster, ali još neka posebna inačica nedostaje Huayri i sva su nagađanja u tom smjeru da se ispod pokrivača krije baš nekakav posebni limitirani Roadster.

Pebble Beach okuplja svjetsku kremu koja voli automobile i koja ih je spremna skupo platiti. Zato ima smisla auto vrijedan milijun i pol eura predstaviti baš tamo. Za sada samo sličica, uskoro više...