Auto

Porsche u prodaju pušta posebnu verziju Panamere povodom njezine 10. obljetnice

Tko bi rekao da je Panamera već 10 godina na cesti? Porsche je odlučio napraviti poseban model tim povodom

Branimir Tomurad |

Porsche slavi 10 godina Panamere posebnim modelom s dodatnim detaljima i posebnim dizajnom. Riječ je zapravo o "10yrs paketu" koji se može dodati na bilo koju Panameru, počevši od početnog modela. Prvi znak raspoznavanja  su 21-colni kotači u satinasto bijeloj metalik boji i "Panamera 10" natpisima na prednjim vratima. Isti logo može vidjeti ispred sebe i suvozač. Bijelo zlatni šavovi zaokružuju kompletan dojam u interijeru crne boje.

Porsche u dodatnoj opremi posebnog modela nudi još dosta toga, svaka takva Panamera dolazi s Park Assistom s 360 kamerom, LED matrix svjetlima, sustavom za mrtvi kut, sustav za praćenje prometnog traka, ali i električno namjestiva sjedala s 14 funkcija namještanja. Audio sustav Bose je šlag na torti nove, posebne Panamere. Da netko ne bi slučajno lupao vratima, i "soft close" sustav je u tom paketu.

Mehanika nema posebnih dodataka. Panamera i Panamera 4 i dalje imaju trolitreni V6 motor sa 330 KS. Početni model ima stražnji pogon. Panamera 4 E-Hybrid ima 2,9-litreni V6 s dva turbokompresora i električni motor koji zajedno daju 457 KS na sve kotače. Ima i jedna zanimljivost: oni koji su vozački orijentirani i žele kupiti GTS, ne mogu nikako naručiti jubilarnu Panameru.

Ovakva Panamera stotinjak je tisuća kuna skuplja od klasične. Isplati li se imati značku s desetkom na njoj, prosudite sami.