Auto

Volkswagen između redaka otkrio da će stići i "ID.3 GTI"

Nevjerojatno pitanje novinara rezultiralo je nevjerojatnim odgovorom: hoćemo li zaista dobiti "električni GTI"?

Branimir Tomurad |

Volkswagen je odlučio napraviti rapidni zaokret u svojoj povijesti i krenuti električnim putem. Baš kako je s Bube prešao na Golfa, sada prelazi na automobile s nultom emisijom. Nameće se pitanje uključuje li to i brze modele ili ne. Zamislite, na jedno takvo pitanje čelnik Volkswagena je dao odgovor. Između redaka, samo za naslutiti, ali i to je dovoljno da se uhvatimo činjenice da ćemo vidjeti brzi ID.3 na struju!

Jurgen Stackman, koji sjedi vrlo visoko u Volkswagenu, jasno je rekao da "ako R oznaka ima budućnost, ona će svakako morati biti električna", a to je izrekao u intervjuu britanskom magazinu Autocar. Lako je zamisliti inženjere kako slažu ID.3 s još jednim parom elektromotora i na prednjoj osovini što bi dalo pogon na sve kotače. Ubrzanje bi bilo čak i daleko iznad onog za koje je sposoban klasični GTI sa samo prednjim pogonom.

Još pet godina takve verzije neće biti, ali će stići dosta zanimljivosti. Jedna od njih je Touareg s hibridnim pogonom, baš kao što bi se mogli dogoditi i plug-in hibridi s oznakom R. Zna se da će ID.3 postojati u trkaćoj varijanti i da će biti namijenjen rušenju raznih rekorda, pogotovo na kratkim brdskim utrkama.