Auto

Porsche 911 Hybrid: bit će to najjači Elfer kojeg smo ikada napravili, kažu iz Porschea

Je li moguće da će upravo hibridni model kojeg su entuzijasti dočekivali "na nož" pri samom spomenu, zapravo biti najjači 911?

Branimir Tomurad |

Kako stvari stoje, trebamo malo "olabaviti" stav prema ideji hibridnog Elfera. Nakon što su najavu entuzijasti i ljubitelji kupea s "motorom u gepeku" doslovce dočekali "na nož", s novim informacijama ideja se čini mnogo privlačnijom. Za magazin Autocar rečeno je da nas čeka možda čak i 700 KS u Elferu koji će biti "najjači ikad napravljeni Porsche 911".

Izjavu je dao Oliver Blume, odgovorivši kako 911 GT2 RS već daje preko 700 KS. Ako se koncentriramo na modele bez homologacijskih moći, da ih tako nazovemo, onda bi novi hibrid trebao imato 610 KS kako bi opravdao tvrdnju. Očekuje se da će sličnu snagu imati i Panamera Turbo S te Elfer Turbo S zahvaljujući primjeni svih iskustava stečenih na modelu 918 Spyder i 919 Hybrid LeMans.

Sada je u ponudi panamera Turbo S E-Hybrid koja daje 680 KS uz pomoć 136 KS snažnog elektromotora koji dodatno ojačava V8 motor od četiri litre obujma sa 550 KS. Blume je najavio i kako će taj novi Elfer imati crveni gumb za kratkotrajno pojačanje snage koji će aktivirati elektromotor.

Definitivno je da 911 Plug-in dolazi kroz dvije ili tri godine, ali tek nakon što se otkrije novi Elfer koji će napokon provozati 2020. godine, s isporukama negdje u 2021. godini. Do tada, uživajte u pet minuta straha sa 919 LeMansom kako biste vidjeli što sve može hibridni trkaći auto jer dijelimo sjajan 360 VIDEO