Auto

Više snage iz manjeg motora za Macan Turbo

Prošle godine osvježeni Porsche Macan dobio je novi top model - Turbo sa 440 KS koji će svoju službenu premijeru imati na Salonu u Frankfurtu za desetak dana

Ozren Adamović |

U srpnju prošle godine Porsche Macan dobio je novi izgled. U međuvremenu je manji Porscheov SUV dobio nekoliko snažnijih verzija, poput Macana S, ali nije bilo niti priče o Turbu. Do danas. Slike i specifikacije su tu, a premijeru će Macan Turbo imati na Salonu automobila u Frankfurtu početkom rujna.

Možda će se neki iznenaditi jer je raniji 3,6-litreni motor zamijenjen 2,9-litrenim turbobenzincem. Problem? Ne, jer manji motor ima više snage, točno 40 KS više, pa sada Macan Turbo  raspolaže sa 440 KS i 550 Nm. Novi Macan Turbo serijski ima sedmostupanjski automatski mjenjač PDK. Iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 4,3 sekunde, a do 200 km/h mu treba 17,1 sekunda. Najviša brzina je 270 km/h.

Na prvu je Macan Turbo lako raspoznati po tri velika otvora za zrak sprijeda, 20-colnim kotačima, četiri ispušne cijevi i posebnim vanjskim retrovizorima. Macan Turbo serijski dolazi s kočnicama Porsche Surfaced Coated Brake (PSCB) koje ispuptaju 90 posto manje prašine u odnosu na klasične čelične diskove. U unutrašnjosti su sportska kožna sjedala i 10,9-inčni ekran infotainment sustava.