Auto

Porsche sprema potpuno električnu zamjenu za Cayman i Boxter

Dolaskom nove generacije Caymana i Boxtera 2023. ovi bi modeli mogli ostati ne samo bez šestcilindarskog boxera već i bez benzinskog motora uopće.

Vladimir Baće |

Porsche već radi na zamjeni za trenutnu 718 generaciju Cayman i Boxer modela no ovaj puta će biti riječ o potpuno električno pogonjenim automobilima. Trenutno je u planu izvedba s dva elektro motora ukupne snage 400 KS i to s pogonom na stražnje ili sva četiri kotača.

Kako bi smanjili masu vozila, kako bi se čim manje osjetila masa baterija, novi će modeli biti bazirani na aluminijskoj karoseriji. Interesantno je da će platformu dijeliti s budućim Audijem TTE i potpuno novim Lamborghinijem Urraco. Kako je u sve tri slučaja riječ o kompaktnim kupeima logično je da marke unutar istog koncerna dijele dobar dio komponenti. Preostaje za vidjeti koliki će dio razvoja u Porscheu povjeriti našem Rimac Automobili budući da Porsche drži oko 15.5% vlasništva u toj kompaniji. Trenutna generacija Caymana 718 trebala bi potrajati do 2023. a za kraj u Porscheu spremaju još žešću GT4 RS izvedbu.