Auto

Čak i Rolls-Royce će napraviti SUV!

Nekoć smo se čudili Jaguaru s dizelskim motorom i sličnim "krivim" kombinacijama, ali danas svi rade sve, pa nimalo ne čudi što Rolls-Royce planira napraviti SUV

Ozren Adamović |

Tržište svih vrsta SUV-a u toliko je uvjerljivom porastu da više stvarno nitko ne može odoljeti da se ne okuša u tom segmentu. Stoga se ne treba previše čuditi Cullinanu, prvom SUV-u iz Rolls-Roycea koji je sada i službeno najavljen za serijsku proizvodnju 2018.

Što se imena tiče, ono će se najvjerojatnije promijeniti, jer Cullinan je tek naziv projekta pod kojim se razvija, ali ono što je sigurno je kako će budući SUV biti prvi automobil s pogonom na sve kotače u 110 godina dugoj povijesti Rolls-Roycea.

Legendarni bitanski proizvođač doduše ne koristi termin SUV, već o projektu Cullinan govore kao o "terenskom vozilu visokih stranica", a budući bi automobil trebao dijeliti svoju aluminijsku arhitekturu s ostalim kućnim modelima iz 2018. Nje još potvrđeno, ali kao pogon najvjerojatnije će koristiti 6,8-litreni V12 benzinac iz Phantoma, a nije isključena niti hibridna verzija.