Auto

Obnovljeni blindirani Range Rover sa 380 KS

Range Rover Sentinel svoje putnike štiti od metaka i bombi, a uz to pruža klasičan luksuz i ozbiljne terenske sposobnosti

Ozren Adamović |

Special Vehicle Operations, odjel Jaguar Land Rovera koji se bavi posebnim verzijama automobila, često po željama kupaca danas je predstavio obnovljeni Range Rover Sentinel. Prije četiri godine predstavljena je verzija Sentinel aktualne verzije Range Rovera, snažno blindirana verzija koju je pokretao prednabijani 3,0 V6 motor od 340 KS. Novo izdanje Sentinela snažnije je nego ikad. Umjesto šestocilindraša pod prednjim se poklopcem krije 5,0 V8 s kompresorom koji doduše ne razvija 500 ili više konjskih snaga kao u drugim JLR-ovim modelima, već pristojnih 380 KS.

Tako pokretana oklopljena tvrđava na kotačima sposobna je ubrzati od 0 do 100 km/h za 10,4 sekunde. Sustavi podvozja, ovjesa, kočenja i elektroničke stabilnosti optimizirani su kako bi Range Rover Sentinel zadržao dinamiku na cesti , a također pruža neusporedivu sposobnost terenske vožnje za oklopno vozilo ove vrste.