Auto

Za dvije godine stiže hibridna Impreza WRX STI

Krajem tjedna na Tokyo Auto Salonu Subaru će prikazati novi koncept pod imenom Viziv Performance STI, a serijski model na cestu stiže za dvije godine

Ozren Adamović |

U listopadu prošle godine na salonu automobila u Tokyju Subaru je predstavio koncept limuzine Viziv Performance, a sada je za tuningu posvećeni Tokyo Auto Salon pripremio njegovu sportsku verziju koja nosi legendarnu kućnu oznaku STI. U odnosu na prvi koncept ovaj ima drukčije odbojnike i pragove, a straga dominira veliki spojler.

Originalni Viziv Performance Subaru je opisao kao sportsku limuzinu koja se naslanja na naslijeđe Legacyja i Impreze WRX. Po pitanju tehnike nisu bili rječiti, tek su rekli kako u skladu s kućnom tradicijom ima bokser motor i pogon na sve kotače. Viziv Performance STI najavljuje sljedeću Imprezu WRX STI koja će biti zasnovana na novoj globalnoj Subaruovoj platformi i na tržište treba stići 2020. O motoru i njegovoj snazi ne zna se službeno ništa,a ali očekuje se kako će sljedeći WRX STI biti plug-in hibrid.

Subaru će u Tokyju prokazati i verzije STI Performance svojih modela za japansko tržište BRZ STI Sport i Levorg STI Sport.