Auto

Porsche Taycan toliko popularan da su i prije pojavljivanja udvostručili kapacitet proizvodnje

Tko bi vjerovao da će električni Porsche biti toliko popularan da će se proizvodnja udvostručiti i prije nego počne

Branimir Tomurad |

Prvi potpuno električni Porsche imena Taycan ima ozbiljne probleme s potražnjom i prije nego je službeno pušten u prodaju. Porsche je već pustio informaciju da namjerava povećati proizvodne kvote, no sve do danas ta potvrda nije stigla. Planiranih 20.000 primjeraka ne bi bilo dovoljno, stoga se razmišljalo o povećanju na 30.000 primjeraka. Neki svjetski mediji počeli su prenositi vijest kako će se planirana proizvodnja povećati na čak 40.000 komada. Čini se kako entuzijasti i ljubitelji marke uopće ne mare što se u Taycan ne stavlja benzin.

Taycan će se proizvoditi u Zuffenhausenu, a investicija za njegvou proizvodnju vrijedna je šest milijardi eura. To će otvoriti novih 1200 radnih mjesta, a Porsche najavljuje da će imati gotovo nultu emisiju u svojoj tvornici. Krov tvornice bit će prekriven solarnim ćelijama.

Osim klasičnog modela, Porsche će proizvesti i model koji oblikom podsjeća na "shooting-brake" ili, narodski rečeno, karavan. Audi je također nedavno pokazao svoj novi model baziran na istoj platformi, a koji ima iste funkcionalnosti no nešto manju snagu i mogućnost punjenja.

Svakako pogledajte video, važno je što kaže Walter.