Auto

Nevjerojatno, ali istinito: konačni Tesla Cybertruck!

Čini se da se Elon Musk zaljubio u Origami, a ako slučajno mislite da je ovo promašaj, možemo samo dodati da ovako izgleda hrabrost

Branimir Tomurad |

Ako ste ikada Tesli zamjerili što im auti izgledaju baš kao benzinski, ali su malo zaglađeni i dotjerani, ovo će vam zauvijek začepiti usta. Nevjerojatno neprivlačni, hrabri, novi pickup mogao bi biti nešton što ćemo pamtiti. Osim čudno riješenog krova, auto bi nam mogao biti čak i privlačan. Jasno, čitav svijet je blago rečeno - šokiran.

Bit će dostupna tri modela motorizacije. Najjednostavnija verzija je ona s jednim elektromotorom na stražnjoj osovini koja sprinta za 6,5 sekundi do stotke i ima doseg od 400 km. Sljedeća verzija je s dva motora koja do stotke stiže za 4,5 sekundi, a Musk spominje i najjaču verziju s tri motora koja će juriti za svega 2,9 sekundi. Što je još bolje, spominje se i vrijeme od 10 sekundi na četvrt milje. To je, prevedeno, ozbiljno brz pickup!

Najveća nosivost za tu najsnažniju verziju će biti čak 6,5 tona, dok osnovna može povesti 1500 kg. Ozbiljne brojke, može se reći.

Musk spominje cijenu od 39.900 dolara za početni model, što se čini jako dobro. Najjača verzija će stajati 69.900 dolara prema njegovoj tvrdnji, ali valja napomenuti da su navedene cijene bez poreza. Svakako pogledajte video s predstavljanja!