Auto

Tesla Model Y stiže već ovog petka

Ponekad osvjetljavanje teasera upali pa otkrijemo više detalja, a ponekad samo možemo pročitati poruku proizvođača, kao u slučaju Tesle Model Y

Ozren Adamović |

Predstavljanje najnovijeg Teslinog automobila, Modela Y, najavljeno je za kraj ovog tjedna, a dok ga svi čekaju Tesla je objavio teaser na društvenim mrežama. Ipak, američka je marka poznata po tome da voli prevariti novinare. Ponekad osvjetljavanje slike otkrije više linija karoserije, ali tko to proba napraviti s teaserom Modela Y doživjet će iznenađenje. Na registarskoj pločici, koja je postavljena niže nego kod ostalih modela, piše "nice try" (dobar pokušaj). Ono što se vidi na slici su manja prednja svjetla i tipični Teslin vjetrobran koji se proteže u krov koji se očigledno vraća s Modelom Y.

Tesla Model Y bit će SUV brat Modela 3 i u ponudi će se smjestiti stepenicu ispod Modela X. U usporedbi s Modelom 3, Y je narastao otprilike za 10 posto. Prema Elonu Musku, cijena Modela Y trebala bi otprilike toliko viti viša u odnosu na Model 3 slične opreme.

Predstavljanje Modela Y zakazano je za petak ujutro kada ćemo doznati sve o novom Teslinom modelu.