Auto

Tesla Model S Shooting Brake u povojima, iza projekta stoji talijanska dizajnerska tvrtka

Talijanski Ares Designs radi na projektu Tesle Model S "karavan" koji donosi dodatni dašak praktičnosti u čitavu igru oko Tesle...

Branimir Tomurad |

Talijanska dizajnerska kuća Ares Designs pridružila se skupini koja radi na uljepšavanju ili, bolje rečeno, redizajniranju prvog koncepta Modela S. Ideja je došla kroz upotrebu - Dany Bahar je vozeći Teslu Model S jednostavno poželio karavan. Nije trebalo dugo da se tvrtka pozabavi tom temom i da napravi prvi koncept.

Osim što je Shooting Brake praktičniji, u Ares Designsu tvrde kako joj treba poboljšati i unutrašnjost. Naime, imaju puno prigovora na kvalitetu izrade i odabir materijala te smatraju kako nije na razini njemačkog trojstva. Jasno, Shooting Brake iznutra je obložen nappa kožom, promijenjeni su neki detalji i sitnice kako bi osjećaj bio još luksuzniji.

Model S iz 2017. godine je rastavljen, a bit će ponovno sastavljen uz upotrebu karbonskih i aluminijskih ploča karoserije, ali osim spomenutog podizanja luksuza u unutrašnjosti i novodizajniranih kotača od 21 inča, nema diranja donjeg postroja niti bilo kakvog povećanja performansi. Poanta je napraviti auto koji će konkurirati Porsche Panameri, Audiju RS6 te Mercedesu E63 AMG.