Auto

Live View iz Teslinog Roadstera u svemiru promatrače baca u trans

Ako trebate pet minuta predaha, vrijeme je da pratite link i uživate i live prijenosu povijesnog trenutka

Branimir Tomurad |

Elon Musk netipičan je lik, a njegov je san kolonizacija Marsa. Dok se neki tome smiju, čovjek zaista radi na ostvarenju. Evo, lansirana je prva letjelica iz SpaceX programa, Falcon Heavy. Ništa ne bi bilo neobično da nema nosivost od čak 64 tone te da nije zbog toga dvostruko moćnija raketa od svih koje su napustile majčicu Zemlju. Naravno da u cijeloj priči mora biti neki catch, pa je tako lutak koji sjedi na vozačkom sjedalu Tesle Roadster pričvršćene za letjelicu glavna zvijezda.

Live cam omogućuje da u samo tri minute postignete zen stanje i zapitate se gdje je smisao života. Nema više umirujuće i zanimljivije stvari za promatranje ne samo danas, već dulje vrijeme. Čisto za informaciju, ta Tesla Roadster prvi je cestovni auto u svemiru (do sada su sve bili roveri, buggyji i slično) te će se prema proračunima kretati najvećom brzinom kojom se u čitavoj povijesti do sada kretao neki automobil - 40.555 km/h (nije pogreška, evo i slovima: četrdeset tisuća, pet stotina i pedeset i pet kilometara na sat).

Kliknite play i uživajte u pogled na stvaranje povijesti. I bez panike. Baš kako stoji uputa za lutka na ekranu navigacije.