Auto

Prva slika nove Toyote RAV4 pete generacije!

Toyota će krajem mjeseca u New Yorku predstaviti potpuno novi RAV4, a kako će izgledati dali su nam naslutiti iz jednog teasera

Ozren Adamović |

Nismo se još "oporavili" od Toyotinih noviteta iz Ženeve, prije svega potpuno novog Aurisa, a japanska marka nastavlja s ofenzivom noviteta. Krajem mjeseca salon automobila u New Yorku otvara svoja vrata, a budući da je SAD važno tržište za Toyotu, za taj su događaj sačuvali još jednu važnu premijeru. U Velikoj Jabuci upoznat ćemo potpuno novu generaciju modela RAV4, jednog od začetnika klase modernih kompaktnih SUV-a.

Kako će peta generacija RAV-a izgledati tek možemo naslutiti iz jednog zatamnjenog teasera koji je Toyota objavila, ali možemo očekivati dizajnerski jezik koji smo upravo upoznali na novom Aurisu. Što se pogona tiče, dizelaša po svemu sudeći neće biti, a hibridni pogon će biti najsnažniji ponuđen i u Aurisu koji razvija 180 KS. Aktualna generacija ima 10 KS snažniji hibridni pogon, ali slabiji sklop je novije generacije i učinkovitiji je.

Aktualna generacija RAV-a pojavila se na tržištu 2013., a prošla je kroz ozbiljniji facelift dvije godine kasnije. Upravo ovaj model jedan je od ključnih Toyotinih modela za američko tržište na kojem se prošle godine probio na četvrto mjesto s prodanih 375.052 primjerka. Ako iz jednadžbe izostavimo pick-upove RAV4 preuzeo je titulu najpopularnije Toyote u SAD-u od Camryja.