Auto

Veliki povratak Toyotinog legendarnog sportaša

Dobre vijesti za ljubitelje Toyote. Supra se konačno vraća, a prvi ćemo je puta vidjeti već kroz nekoliko tjedana u Ženevi

Ozren Adamović |

Toyota je teaserom najavila kako će početkom ožujka na salonu automobila u Ženevi predstaviti potpuno novu Supru. "Na salonu u Ženevi Toyotin najpoznatiji sportski automobil ima veliki povratak", kaže Toyota. Ipak, automobil koji će prvi prikazati trkaća je verzija, pa to objašnjava ogromno stražnje krilo koje se vidi na zatamnjenoj slici.

Još od prestanka proizvodnje posljednje generacije Supre 2002. stalno su se pojavljivale glasine o njezinom povratku. Toyota ih je sama potaknula 2007. s konceptom FT-HS, koji je najavljen u serijskoj formi za 2009. To se nije nikad dogodilo. Prije četiri godine Toyota je maštu javnosti zagolicala s modelom FT-1. Ovaj put bila je riječ o studiji koja je bolje oslikala kako bi buduća Supra mogla izgledati.

O tehničkim detaljima možemo samo nagađati. Znamo kako je nova Supra razvijena u suradnji s BMW-om. Njemački proizvođač svojom verzijom oživljava Z4. Prema brošuri koja je nedavno "iscurila" u javnost on će imati 2,0 turbo motor sa 192 KS i 3,0 redni šestocilindraš sa 340 KS. Čekamo ih s nestrpljenjem.