Auto

Otkriven je uzrok nesreće u kojoj je prilikom rušenja rekorda stradala Jessi Combs

Čini se kako je sada sve jasno - prednji ovjes doslovce se raspao uslijed mehaničkog oštećenja...

Branimir Tomurad |

Nesreća u kojoj je stradala američka lovkinja na rekorde Jessi Combs napokon ima otkriven uzrok. Naime, prednji ovjes doslovce se raspao nakon čega je došlo do fatalnih posljedica. Lokalne vlasti istraživale su slučaj i prikupile dokaze. Ispada, naime, da je automobil naletio na malenu prepreku u pustinji, udario ju prednjim kotačem, a ovjes je nakon tog trenutka jednostavno puknuo.

Jessi Combs je imala 39 godina i bila je poznata američka trkačica. Slana jezera Beonevillea poznata su po savršeno ravnoj podlozi na kojoj se automobili testiraju do krajnjih granica i gdje se postavljaju rekordi. Naime, Jessi je udarila predmet pri brzini od 550 milja na sat, što je oko 880 km/h.

Prije nego se automobil zapalio i nestao u plamenu, Jessi je već podlegla ozljedama glave zbog ogromnih G sila. Čitava trkačka scena uputila je izraze sućuti njenoj obitelji, a čini se kako sudionici utrka na slanim jezerima ne mogu vjerovati da se to dogodilo zbog minijaturne prepreke na stazi. Nažalost, Jessi nije uspjela srušiti svjetski brzinski rekord za vozačice...