Auto

Volkswagen povećao količine modela ID.3 1st zbog velike potražnje

Velika potražnja za predrezervacijama električnog Volkswagena s dosegom od 420 km potaknula je VW da u prodaju pusti dodatne količine

Branimir Tomurad |

Volkswagen je početkom svibnja započeo s predrezervacijama za ID.3, prvi model u svojoj novoj, potpuno električnoj obitelji ID. modela. Prva, ograničena količina vozila, rezervirana je u samo nekoliko dana što je jasan pokazatelj da je hrvatsko tržište spremno za revoluciju u načinu kupovine automobila. Dodatna ograničena količina ID.3 modela, u posebno opremljenoj 1ST seriji, od danas je dostupna za predrezervacije na stranici www.volkswagen.com/id-prebooking.  Potencijalni kupci svoje vozilo mogu rezervirati plaćanjem predujma u iznosu od 7.500 kuna. ID.3 1ST opremljen je baterijom srednje veličine koja će kasnije biti dostupna za seriju modela ID.3, a za koju se očekuje najveća popularnost.

Model ID.3 donosi nultu stopu emisija ugljičnog dioksida. Proizvodnja baterijskih ćelija te proizvodnja modela ID. usmjerene su prema tomu cilju, primjerice dosljednom upotrebom energije iz obnovljivih resursa. Neizbježne emisije u okviru proizvodnog procesa nadoknadit će se podržavanjem certificiranih klimatskih projekata. Proizvodnja modela ID.3 1ST trebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine. „S početkom procesa predrezervacije za model ID.3 1ST diljem Europe, električna mobilnost marke Volkswagen poprimit će konkretan oblik za naše kupce. Od danas svatko može sudjelovati“, rekao je Jürgen Stackmann, član upravnog odbora marke Volkswagen nadležan za prodaju, marketing i postprodaju.

"S modelom ID.3 započet ćemo, poslije Bube i Golfa, treće glavno poglavlje od strateške važnosti u povijesti naše marke. S modelom ID.3 činimo električne automobile spremnima za masovnu mobilnost. Najprije ćemo unijeti električnu snagu u Europu, a zatim i u druge regije s dodatnim električnim modelima iz obitelji ID. budućnosti." Marka Volkswagen nudi posebno izdanje modela ID.3 1ST u četiri boje i tri verzije. Sve verzije bit će bogato opremljene a neka od serijske i dodatne opreme uključuje: upravljanje glasovnim naredbama i navigacijski sustav, IQ. Light uz dvobojni vanjski i unutrašnji dizajn te veliki stakleni panoramski krov i inovacije poput head-up zaslona s proširenom stvarnošću. Na većini će tržišta faza naručivanja za kupce koji misle obaviti predrezervaciju započeti netom nakon završetka sajma IAA u Frankfurtu u rujnu kada će biti dostupno i više detalja o samom modelu. Kupci će tada moći predati obvezujuću narudžbu za jedan od triju ekskluzivnih modela ID.3 1ST kod svojeg preferiranog Volkswagen trgovca. Do tada će kupci u svakom trenutku moći otkazati svoju prijavu bez ikakve naplate, a u tom slučaju će im se odmah vratiti plaćeni predujam.  Svjetska premijera modela ID.3 održat će se 9. rujna na Volkswagen Group nightu uoči Međunarodnog sajma automobila koji se od 10. do 22. rujna održava u Frankfurtu.