Auto

Veći i luksuzniji Volkswagen Touareg stiže iz Pekinga

Kina vlada svijetom, barem kada je autoindustrija u pitanju. Umjesto u Ženevi, Volkswagen će treću generaciju Touarega predstaviti u Pekingu

Ozren Adamović |

Prije dvije godine na salonu automobila u Pekingu Volkswagen je predstavio koncept T-Prime kojim je najavio novu generaciju svojeg najvećeg kućnog SUV-a, Touarega. Na istom mjestu ove ćemo godine upoznati novi Touareg. Umjesto u Ženevi dva tjedna ranije, Volkswagen je odlučio novog Touarega predstaviti u Kini što jasno pokazuje koliko je ovo ogromno tržište važno.

Jednako kao i s Arteonom, u Volkswagenu su prvo odlučili u javnost pustiti jedan crtež koji prikazuje bočne linije budućeg modela. Koliko se iz njega može razaznati, izgled serijskog automobila neće se značajno razlikovati od koncepta T-Prime. Glavni elementi koji će definirati njegov izgled  bit će velika kromirana maska koja "ulazi" u LED svjetla, veći usisnici zraka i oštrije linije karoserije.

Uz novi izgled, sljedeći će Touareg biti značajno veći, a bit će zasnovan na platformi MLB na kojoj su još i Audi Q7 i Bentley Bentayga. Nova platforma donosi i nove motore sa šest i osam cilindara, a u planu je i plug-in hibrid GTE. Treća generacija Touarega napravit će veliki korak naprijed po pitanju tehnologije, izgleda i povezivosti kako bi se još više približila premium proizvodima BMW-a i Mercedesa.

Službena premijera novog Touarega bit će 23. ožujka u Pekingu kada ćemo doznati puno više o trećoj generaciji najvećeg SUV-a iz Wolfsburga.