Auto

VW Bulli ispod čije se kože krije e-Golf

Zamislite stari VW Kombi u kojega su ugradili apsolutno sve iz Golfa na struju - upravo takav je ovaj primjerak!

Branimir Tomurad |

Zamislite radionicu koja na svakodnevnoj bazi preuređuje klasične aute u električne. I zatim zamislite kako dolazi klijent koji u svoj stari Bulli želi ubaciti sve dijelove iz novoga e-Golfa. Upravo to se dogodilo, EV West je napravio ovu izuzetno privlačnu preradu. Sve skupa blagoslovilo je zastupstvo Volkswagena za SAD koje je čak o tome objavilo i posebno izvješće za novinare, uz neizostavni set fotografija.

VW Bulli iz 1972 dobio je motor koji zuji i puni set baterija iz e-Golfa. Naravno, dovoljno je prostran da ga uopće nije trebalo preuređivati niti mijenjati arhitekturu prostora. Sve je ugrađeno tako da jedva možete i primjetiti da bus nema baš ništa s onim nekadašnjima koji su ispuštali ispušne plinove. Auspuha nema, dakako.

Snaga je dvostruko veća nego s originalnim motorom pa su performanse sjajne, a doseg je čak i do 200 km. Originalna ručica mjenjača ostala je na svom mjestu, ali služi kao prekidač, odnosno kao ručica automatskog mjenjača. Ima čak i mod za regenerativno kočenje pa osim što bolje usporava, time i bolje puni baterije nizbrdo.

Na mjestu sata koji inače pokazuje vrijeme, sada je digitalni instrument. On između ostaloga pokazuje koliko je još struje ostalo u baterijama. Da se ne zanosimo, ovo neće biti dostupno, čak niti kao paket dijelova za preradu. Stoga, razgledajte fotografije i odlučite se jeste li za neku samogradnju ili biste se priklonili brojnim budućim vlasnicima modela ID.3
ADVERTISEMENT