Auto

Volkswagenov koncept koji najavljuje budući električni crossover

Volkswagen je danas objavio set dizajnerskih crteža novog koncepta koji će predstaviti na nadolazećem Salonu automobila u Los Angelesu

Ozren Adamović |

Na Salonu automobila u Los Angelesu Volkswagen će predstaviti novi koncept koji će, kao i raniji njegovi koncepti nositi oznaku ID. Ovaj se zove ID. Space Vizzion i trebao bi najaviti budući potpuno električni crossover.

Volkswagen opisuje ID. Space Vizzion kao GT s praktičnom upotrebljivošću SUV-a. Kao i svi ranije prikazani ID koncepti te serijski ID.3, ovaj koncept zasnovan je na platformi MEB koju je Volkswagen Grupa razvila za sve svoje električne modele. VW kaže kako će ID. Space Vizzion imati doseg od 482 kilometra s jednim punjenjem baterije i to prema vrlo točnoj i strogoj američkoj normi EPA.

ID. Vizzion ima prilično minimalistički uređenu unutrašnjost s istaknutim horizontalno postavljenim ekranom u sredini. Iza volana je mali ekran, a čini se kako se čitavom dužinom unutrašnjosti proteže široki središnji tunel. Unutrašnjost je, između ostalog, presvučena veganskim materijalom koji VW naziva AppleSkin.

Koliko daleku budućnost ovaj koncept prikazuje? Prema Volkswagenu koncept na osnovi ovog bit će prikazan krajem 2021.