Moto

BMW R100 R Cafe Racer: bakreni san snova

Nakon gledanja žlijebova, krovovaa, vodiča na tiskanim pločicama elektroautomobila i kojekakvih žica, sigurni smo, bakru je mjesto baš ovdje!

Branimir Tomurad |

Svašta ljudi rade s bakrom, ali najčešće radeći žlijebove, krovove, đezve za kavu i ostale nebitne stvari. Jedino ograničenje kada njime prekrijete čitav motocikl je bojazan od oksidacije. Doduše, bakar lijepo oksidira... Uglavnom, ova se kreacija zove BMW R100 R Mystic i izgleda, malo je reći, savršeno. Njegov vlasnik Vincent Degano sin je bivšeg policajca koji je vjerojatno nejednom dvocilindrični bokser uparkirao u dvorište pa se dogodila ljubav i san o ovakvom motoru.

Prvi korak uvijek je traženje donatora, a BMW-ov R100 R Mystic iz 1993. godine bio je idealan. Sam po sebi retro-klasik, idealna baza za projekt Cafe Racera - žbičani kotači i kardan dobra su kombinacija za stavljanje golemih guma i dobivanje agresivnog izgleda. Promijenjena je prednja vilica kako bi se guvernal spustio, a s njom su stigle i Brembo čeljusti. Za začin je dodan i novi stražnji dio iza sjedala i zvijezda je rođena!

Na kraju ide najslađi dio - bojenje. Motor je skinut, predihtan i obojen crno. Kotači također. Poplava crnih i srebrnih Cafe Racera nagnala je Vincenta da smisli nešto bolje. Odluka je pala - plastifikacija u boji bakra. To je ujedno najbolja odluka vezana uz ovaj projekt davši mu konačni izgled.

Više možete pročitati na linku: www.returnofthecaferacers.com