Moto

Sinroja BMW R3: Cafe Racer iz snova

U srcu velike Britanije tvrtka Sinroja radi zanimljive custom motocikle o kojima bruje ljubitelji stilski perfektnih Cafe Racera, a R3 njihov je posljednji model

Branimir Tomurad |

Sinroja je britanska tvrtka koja se specijalizirala za prerade u Cafe Racer stilu. Bivši policijski BMW pretvorili su iz nosača kazni u prekrasnu skulpturu koja okreće glave. Braća koja vode tvrtku odrasla su u Indiji i oduvijek su preferirala motocikle kao idealno prijevozno sredstvo. Jasno, od malih nogu su popravljali, prerađivali i radili na motorima pa je nekako logično bilo da svoje usluge nude imućnim ljudima koji žele nešto posebno.

Ovaj model zove se R3, a napravili bi ih i više da im lokalne vlasti nisu zatvorile radionicu zbog prevelike buke koju su radili u kvartu. Bivši policijski R100 R iz 1993. godine sa 1000 ccm bio je savršena baza za ovu preradu. Kako su htjeli da motor izgleda brzo pa je napravljen novi podokvir koji mu daje "trkaći stav". Uz malo detalja od piliranog aluminija i čelika koji tvori štitnik i neke detalje motor je dobio zanimljivu osobnost.

Da bi na kraju izgledao savršeno, tank je plastificiran u izvrsnu mat plavu boju s kojom je priča zaokruena. Zasigurno se pitate koliko je to koštalo i koliko je bilo sitnica napravljeno koje se ne vide ali oduzimaju novac i vrijeme. Stoga je najbolje posjetiti njihov web site.