Sport

McLaren možda ipak ostaje s Hondom?

McLarenova dilema o nastavku suradnje s Hondom dobila je novi zaplet nakon što se pojavila priča o Ilmorovoj pomoći japanskoj tvrtki

Ozren Adamović |

Nakon mjeseci špekulacija o budućnosti suradnje s Hondom, McLaren mora uskoro donijeti odluku hoće li nastaviti s japanskim proizvođačem ili će uvjeriti Renault da im proda svoje motore. No, dok se donedavno činilo kako su šanse za nastavak suradnje vrlo male situacija se zakomplicirala, a pouzdani izvori kažu kako je specijalist za motore Ilmor značajno pomogao Hondi. Kao dio oporavka svojih operacija u Formuli 1 Honda je ove godine počela koristiti usluge vanjskih konzultanata, a iako nisu objavili s kim surađuju priča se kako je ugledni Ilmor jedan od njih.

McLaren zahtijeva od Honde značajan napredak kako bi nastavili suradnju, a glasine sada kažu kako je Ilmor uspio svojim savjetima pomoći da dođe do značajnog napretka na dinamometru. Takve vijesti dolaze u pravom trenutku za Hondu jer McLaren mora u sljedećih nekoliko tjedana donijeti odluku o motorima za 2018. i prije nego počnu pregovarati s Fernandom Alonsom o novom ugovoru.