Sport

Rally Show Santa Domenica 2018 ostaje meka za ljubitelje relija - pobijedio Wagner u Škodi Fabiji R5

Jedan od atraktivnijih domaćih relija i dalje ostaje mjesto za obići ako volite oktanski sport

Branimir Tomurad |

Rally Show Santa Domenica je mjesto koje okuplja entuzijaste iz čitave Hrvatske u naoko maloj Svetoj Nedelji. Recept je jednostavan: šljunčara s kratkom stazom, puno mjesta za gledanje, prilika da vozači pokažu kako kližu na rastresitoj podlozi i svake godine sve bogatija startna lista. Naravno, sve to uz puno poznate ekipe i činjenicu da je ovo zadnji reli godine prije zimskog sna s novim planovima i snovima o još boljem autu. Ako negdje želite vidjeti dvadeset automobila u klasi R5 i još naramak "Miceka" i Impreza, nema boljeg mjesta za vas.

Prognoza je bila loša, ali zapravo idealna - na ovom je reliju svaki puta blato i kiša što ga čini atraktivnijim. Na startu su ozbiljni reli automobili, ali i Peglice, Daewoo Nexije, Lade i njima slični auti koji u oglasima stoje parsto eura. I sve je to zabavno gledati jer pokazuje ono što je zaista bitno: zabava na četiri kotača bez obzira na budžet. Ne morate biti "u lovi" da svima pokažete da ste talent i dobar "šarafdžija" i to je ono što krasi ovaj reli kao jedini takav u Hrvatskoj.

Vozači su imali promjenjivu sreću kao i svake godine. Ranga u Škodi Fabiji R5 imao je malih poteškoća i to je iskoristio mladi talent Wagner s istim takvim automobilom. Na kraju je odnio i pobjedu. U toj zanimljivoj koloni bilo je još dobrih rezultata, a među natjecateljima ove godine bio je i Sandi Cenov. Skroman u nastupu pred kamerama, možda i pretjerano pažljiv na stazi. Međutim, onome tko je probao odmah sjesti u "veliki N" Mistubishi EVO i juriti šljunčarom zna da to nije nimalo lako, bezazleno, a u slučaju štete niti - jeftino. Bilo je tu i iskusnih dečki koji su pokazali da znaju znanje bez obzira na budžet. Bilo je dečki s prednjim pogonima koji sada ruke drže u ledu nakon potezanja ručne, i neke od njih valja pohvaliti. Vladica Rabrenović bio je atraktivan i brz, mlade snage iz obitelji Nenada Lončarića pokazale su da je stari Legacy ozbiljni auto, a sve nas se dojmio i trkaći piaggio Ape u bojama Jurića iz crtića Autići.

Rally Show Santa Domenica idealno je mjesto i za početnike i profesionalce bez obzira na automobil koji voze. Ovdje se i s budžetom od svega desetak tisuća eura može biti heroj na jedan dan. Vjerujemo da će 10. RSSD sljedeće godine pokazati jednako atraktivno izdanje, jer ovo je postala lijepa tradicija. Svakako pogledajte zanimljivi video i pratite youtube, bit će toga još!

Foto: Mario Pavlović