Sport

Hamiltonu je pogreška pomogla da dođe do pobjede na Spa

Kod ponovnog starta Lewis Hamilton odabrao je pogrešan reži rada motora što se pokazalo ključnim za daljnji tijek utrke

Ozren Adamović |

Ferrari nije očekivao kako će moći uvjerljivo parirati Mercedesima na VN Belgije, ali na slavnoj stazi Spa Francorchamps bili su bliže pobjedi nego što se na prvi pogled čini. No, kako to često u životu biva, jedan pogrešan korak može izazvati velike posljedice. Jedini je problem što je pogriješio Lewis Hamilton i što mu je njegova greška značajno pomogla da dođe do pobjede i smanji prednost Sebastiana Vettela na samo sedam bodova u ukupnom poretku.

Lewis Hamilton priznao je nakon utrke kako mu je izbor pogrešnog načina rada motora zapravo pomogao da ostane u vodstvu kod ponovnog starta utrke na Spa. Zbog toga mu se Vettel jako približio na zavoju La Source, što mu je pokvarilo prilaz Eau Rougeu u kojem je prišao Hamiltonu prerano. Zbog toga nije uspio preteći Hamiltona i iskoristiti prednost ultra-mekih guma na svom bolidu dok je Lewis na Mercedesu imao mekane gume.

"U početku mi se činilo kao greška, ali zapravo je bila jako dobra stvar jer da sam izašao iz zavoja s većim razmakom, negdje tri ili četiri dužine bolida, on bi imao dobar zalet i velike šanse preteći me. Ispalo je sjajno", komentirao je nakon utrke Lewis.