Tehnologija

Najveći LCD ekran u automobilu?

Čini se da se polako otvara novo područje nadmetanja, jer više nije važno koliko konjskih snaga imate, već koja je dijagonala displeja u vašem automobilu

Vladimir Baće |

Byton, još jedan Kineski proizvođač s razvojnim centrom u Americi, sprema se predstaviti svoje prvo vozilo. Riječ je o, očekivano, električnom automobilu, no ono što ga posebno ističe jest naglasak na novom korisničkom iskustvu koje bi se moglo svidjeti fanovima novih tehnologija.

Iako smo već navikli da multimedijski displeji u automobilima polako postaju sve veći, u Bytonu su izgleda odlučili preuzeti apsolutno vodstvo. Njihov novi model, naime, ima displej osjetljiv na dodir koji se proteže cijelom širinom unutrašnjosti. Kako bi svi putnici mogli zajedno uživati, sustav prepoznaje kontrole gestikulacijom, tako da ga nije potrebno niti dotaknuti, a kako bi mogli bezbrižno uživati u ovoj tehnologiji Byton EV je opremljen i tehnologijom potpuno autonomne vožnje.

Za Byton niti ključ više nije potreban. Po uzoru na nove mobilne telefone, tehnologija prepoznavanja lica služi za otključavanje i pokretanje vozila, a karoserija je i izvana opremljena svjetlećim panelima koji se mogu podešavati po želji. Dali je ovo budućnost osobnog automobila? Sudeći po sve većoj popularnosti novih tehnologija, možda i je. Novi Byton, ako sve prođe po planu, možemo očekivati već 2020.