Tehnologija

Porsche će uskoro letjeti - potpisan ugovor s Boeingom

Konceptni model već je u procesu izrade, čini se kako će Porscheovi modeli uskoro letjeti zrakom

Branimir Tomurad |

Porsche je objavio svoje partnerstvo s Boeingom i takvo što bilo je za očekivati. Usto, u ovoj je vijesti koja obilazi svijet i sličica koja prikazuje konceptni model koji bi trebao parati oblake. Da promet želi s tla prijeći u više sfere znamo., pogotovo nakon što se pojavilo puno tehnoloških tvrtki koje razvijaju modele kojima će biti moguće letenje - i upravljanjem, ali i s autopilotima što je komercijalno još zanimljivije.

Ako se ova ideja zaista realizira, što će na to reći entuzijasti i ljubitelji Porschea? Znamo da dizel nije ubio marku, baš kao što to nije učinio SUV trend već, naprotiv, povećao profit i dao krila sportskim modelima čiji razvoj ipak košta ogroman novac. "Porsche želi postati vodeći proizvođač u premium urbanoj mobilnosti. Na dulji rok, to za nas znači treću dimenziju potovanja", kaže šturo, ali vrlo određeno izvješće odnosno izjava koju je plasirao Detlev von Platen, šef odbora za prodaju i marketing.

Partnerstvo Boeinga i Porschea započinje opsežnom analizom potreba mobilnosti takvog tipa. Svi su se usmjerili na razvoj dronova, odnosno kvadrikoptera, no prema ovoj slici vidjivo je da ovdje to nije slučaj. Prema nekim analizama koje je Porsche proveo još 2018. godine, povećanje potrebe za takvim transportom trebalo bi se dogoditi 2025. godine.