Tuning

Audi RS5-R može biti i Sportback i to sa 530 KS

Poznati tuner Audija, njemački Abt, spojio je RS5-R s petvratnom karoserijom Sportbacka, a malo se pozabavio i snagom koja je narasla na 530 KS

Ozren Adamović |

Nakon predstavljanja posljednje verzije Audija RS5 kućni tuner Abt je odmah predstavio i svoju bržu verziju. Ubrzo nakon toga pojavio se i još brži RS5-R, a sada je RS5 dostupan i u verziji s pet vrata. To naravno vrijedi i za u Abt-u dorađeni primjerak.

Ovo je Abt RS5-R Sportback. To se dobije spajanjem spomenutog RS5-R sa RS5 Sportbackom predstavljenim u ožujku prošle godine. Pod prednjim poklopcem ovog petvratnog modela nema više 450 KS kao u serijskoj verziji, već se može pohvaliti s čak 530 KS. Okretni moment narastao je sa 600 na 680 Nm.

Pored povećanja snage, Abt RS5 dobio je veće kotače i puno dodataka od karbona. Jesu li karbonski difuzor, ukrasi sprijeda i ispuh stvarno vizualna poboljšanja odlučite sami. Činjenica da su stražnje stranice prednjih sjedala dobile karbonski poklopac puno su primjetnije jer su stražnja sjedala puno iskoristivija nego kod kupea.

Svi kojima se ovakav Abt-ov RS5-R sviđa moraju se požuriti, budući da će biti napravljeno samo 50 primjeraka.