Tuning

Želite 510 KS u Audiju RS4? Nema problema, ali to nije sve...

Poznati njemački tuner ABT prihvatio se dorade moćnog Audija RS4 i podigao mu je snagu na 510 KS, ali kaže kako za salon automobila u Ženevi priprema još jedno malo iznenađenje

Ozren Adamović |

Prvi Audi RS4 pojavio se prije 19 godina i izazvao je popriličnu pažnju sa svojih 381 KS. Četvrta generacija sportskog karavana danas se nudi s motorom od 450 KS, a kao i uvijek njemački tuner ABT pobrinuo se za one kojima nikad nije dovoljno snage. Njegovu verziju RS4 pokreće motor od 510 KS i 680 Nm.

Povećanje snage 2,9-litrenog V6 biturbo motora izvedeno je ugradnjom posebno razvijene elektronike, ABT Engine Control, koja stalno prilagođava više od 25 različitih parametara, osiguravajući optimalno iskorištavanje snage u direktnoj komunikaciji s originalnom upravljačkom jedinicom.

Za maksimalnu iskoristivost povećane snage prikladno je dorađen i ovjes koji, opcijski, može biti opremljen i ABT-ovim sportskim stabilizatorima sprijeda i straga koji praktično isključuju bilo kakvo naginjanje karoserije u brzim zavojima.

Naravno, RS4 je i vizualno dorađen, ali prilično decentno, izuzmemo ili velike 20-colne kotače koji mogu biti obojeni u tri verzije crne boje. No, kao u napornim TV reklamama, to nije sve.. Prvi čovjek tvrtke, Hans-Jurgen Abt kaže kako su za salon automobila u Ženevi koji počinje 8. ožujka pripremili "maleno iznenađenje"...