Tuning

Mercedesov karbonski monstrum za one koji ne pitaju za cijenu

Kompletna karoserija od karbona, šest kotača i prilično napadan dizajn kao stvoreni su za ekscentrike punih džepova

Branimir Tomurad |

Nevjerojatno je što renderi mogu učiniti s velikim puck-upovima, a ako su vam još i džepovi puni a vizije otvorene prema ideji suludog pick-upa napravljenog od karbona s toliko upadljivim dizajnom da i u Dubaiju okreće glave, nema nikakvih zapreka da imate najmoćniji auto ove vrste na svijetu. I to ne samo na crtežu (iako samo njih vidimo). Carlex Design je poznat po takvom tuniranju SUV modela, a nova kreacija napravljena na bazi Mercedesa X klase u skladu je s ostalim njihvim ostvarenjima.

Na odabir se nudi čak šest paketa među kojima je najskuplji onaj napravljen u suradnji s tvrtkom Maritime Aerospace AG i djeluje poprilično "Maybachovski". Koncept imena Monster X ima tri osovine i šest kotača, a planira se i proizvodnja manje količine primjeraka. Kompletna karoserija odnosno sve njezine ploče bit će napravljene od karbonskih vlakana. Tu su još i agresivni branici i proširenja blatobrana koja će vas odagnati od svake nakane da se uparkirate u normalnu garažu.

Carlex kaže kako je čitav auto pošprican gumiranom bojom koja služi kao zaštita od ogrebotina ako se poželite spustiti u blato ili se provozati kamenjarom, no teško da će ovaj auto imati takav život. Jer, vjerovali ili ne, ovaj je auto zapravo spušten jer ima niži ovjes i stil je ipak bio ispred funkcije. Doduše, prednje i stražnje vitlo daju malo ozbiljnosti u gabuli, a za malo kontrasta pod kotačima su karbonsko-keramičke kočnice.

Carlex šuti o cijeni, ali to su zasigurno troznamenkaste cifre samo za preradu. Ma koliko lud i skup auto bio, Carlex Monster X zasigurno će krasiti garažu nekog šeika koji traži zastrašujući auto za male izlete u pustinju. Za slučaj da vas zanimaju radovi tvrtke koja smatra da je nebo granica kad su želje u pitanju, posjetite službeni web.