Tuning

Tko kaže da dostavnjaci nemaju stila?

Dostavnjaci su bijeli, kockasti i dosadni? Ne baš, posebno ako je riječ o Hatmannovoj viziji Mercedesa Vita koja je zadržala samo jednu od tih karakteristika

Ozren Adamović |

Mercedes Vito 119 CDI Mixto kombinira dva reda sjedala i veliki teretni prostor i prije svega kupce osvaja praktičnošću, barem na prvi pogled. Drugim riječima: sprijeda auto, straga kombi, ali i tako jednostavan i običan bijeli kombi može se napraviti privlačnim, a Hartmann to dokazuje.

Hartmann VP Spirit dolazi s međuosovinskim razmakom od 3,20 metara, a kit za vanjsko uljepšavanje sastoji se od prednjeg odbojnika, proširenih pragova, stražnjeg odbojnika i krovnog spojlera. Uz to dolaze i 19-colni kotači s gumama širine 245 milimetara. Sportski ovjes spušta Vito 30 milimetara bliže kolniku. Poklopci retrovizora i kvake obojeni su u boju karoserije, a prednja maska u mat crnu boju.

Unutrašnjost je također temeljito preuređena. Nosači krova i "nebo" iznad glava putnika presvučeni su crnom mikofibrom, a prostor za vozača i suvozača presvučen je tepihom iz Porschea. Sva su sjedala presvučena kožom, a prošivena su u dijamantnom uzorku. Kožom je presvučena armatura, a detalji su izrađeni od mat karbona.