Tuning

Hennessey se baca na tuniranje Porscheova Taycana, ali za sada bez kopanja po motoru i baterijama

Samo stilski paket inače poznatog teksaškog tunera za one koji žele iskočiti iz gomile

Branimir Tomurad |

Teksaški tuner Hennessey Performance objavio je da će se pozabaviti Porscheovim Taycanom. To će biti prvi električni auto za kojega su uopće radili neki tuning paket, iako se on u startu uopće neće dodirnuti mehanike, motora niti baterija.

Hennessey se prvo počeo baviti kozmetičkim stvarima i namjera im je igrati se s branicima, kotačima, ali i s dizajnom interijera. Na nacrtima je jasno da tu nema nekih ekstremnih poteza i da se Hennessey trudi biti u skladu s originalnim dizajnom. Na prednji poklopac stavili su mali usisnik kao na GT modelima iz Porschea, a prednji je branik nešto "dublji" s produžetkom koji seže prema blatobranima. Tu su o obloge pragova koje ga vizualno čine nižim.

Iako su jasno dali do znanja da nema diranja u mehaniku, ne znači da u budućnosti upravo to neće učiniti. Naime, Saleen je tunirao Teslu i pozabavio se programom za prijenos snage na tlo. Naime, promijenili su zupčanike mjenjača i dobili još bolje ubrzanje, a nisu dirali u baterijsku tehnologiju.

U čitavoj stvari najzanimjivije je to kako se Hennessey nije dotaknuo niti jedne Tesle. Nema odgovora zašto, pogotovo nakon što proučite njihovu povijest u kojoj su se bavili uglavnom američkim automobilima, što je ovoga puta izostalo. Bit će zanimljivo vidjeti kako Taycan uopće može biti brži nego što trenutačno jest.