Tuning

Novitec McLaren 600LT - Injekcija snage

Popularnost turbo motora u klasi sportskih automobila može značiti samo jedno - još jednostavniji tuning.

Vladimir Baće |

McLarenova "sportska" serija predstavlja svojevrstan ulaz u ovu marku. Jednostavnijeg ovjesa od skupljih modela, ali s istovjetnim V8 motorom i karbonskom šasijom, 570S i 600LT, nude iznimne performanse i iznimnu zabavu u vožnji. Iako nitko nikad nije rekao da je 600LT spor, u Novitecu su odlučili dodatno doraditi ovaj model.

Biturbo V8 zapremine 3.8 litara sada daje 678 KS, što je 86 KS više od originala ali par Ks više i od senzacionalnog 675LT. Za povećanje snage bila je dovoljna ugradnja slobodnijeg ispuha i nove mape u elektroniku motora. Osjetno je i povećanje okretnog momenta, sa 620 na čak 711 Nm, što osjetno poboljšava međuubrzanja i odziv na gas. Snagu je moguće i smanjiti na tvorničke postavke putem komande u kabini.

Za dodano, doduše većinom kozmetičko, poboljšanje tu je i novo kućište filtera zraka od karbonskih vlakana, karbonska hauba, kraće opruge ovjesa te 30 mm manja visina vozila. Vossen je odgovoran za kovane naplatke koji pored nove estetike donose i smanjenje neovješene mase vozila.