Tuning

Evoque kabrio vam nije dovoljno drukčiji?

Iako je u Evoqueu kabrioletu gotovo nemoguće ostati neprimijećen, za svaki slučaj njemački je Hamann pripremio "diskretan" kit za uređenje

Ozren Adamović |

Već ideja pretvaranja Range Rover Evoquea u kabriolet činila se dovoljno suludom, ali kad su već britanci krenuli u tom smjeru nema razloga da im u toj priči dodatno ne pomogne njemački tuner. Hamann je poznat po opsežnim kitovima za uređenje karoserije, a isto je pripremio i za kabrio Evoque.

Već prednji odbojnik s naglašenim spojlerom značajno mijenja izgled automobila, a uz ostale agresivne dodatke na prednjem dijelu čini Evoque vizualno dužim, bez stvarne promjene proporcija. Hamannova verzija Evoquea značajno je šira od originala - prednji trag kotača proširen je za 70 milimetara, a stražnji za 80 mm. Zbog toga su prošireni blatobrani i odbojnici, a pragovi su također dobili nešto "mesa". Straga se ističe maleni difuzor u sredini kojeg su smješteni završeci ispušnih cijevi.

Ako ste mislili kako uz ovakav vizualni tretman ide i odgovarajuće povećanje performansi, prevarili ste se. Hamann se zadržao na vizualnom uređenju, a jedino što nude je povećanje snage najsnažnijeg motora u ponudi sa 240 na 260 KS i okretnog momenta sa 340 na 395 Nm. Svejedno, sumnjamo kako je netko baš Evoque kabriolet odabrao zbog performansi.