Tuning

Britanska konjica u američkom ruhu

Londonski trgovac luksuznim automobilima Clive Sutton na salonu Top Marques u Monte Carlu pripremio je Mustanga s 800 KS

Ozren Adamović |

Poznati londonski trgovac luksuznim automobilima Clive Sutton prošle je godine predstavio program dorade Mustanga nazvan Sutton Bespoke Mustang, a za ovogodišnji salon Top Marques koji je nedavno održan u Monte Carlu pripremili su pravu poslasticu. Riječ je o modelu CS800 u čijem imenu se iza brojke 800 krije snaga koju razvija Mustangov motor.

Motor je dobio kompresor Whipple Stage 2, novi intercooler, nove brizgaljke, kao i kompletan ispušni sustav sa sportskim katalizatorima koji ga čini snažnijim, glasnijim i lakšim. Mjenjač je ručni sa šest stupnjeva prijenosa.

Vizualno je Sutton CS800 Mustang postao još agresivniji zahvaljujući novom poklopcu motora "super snake" i hrpi karbonskih elemenata poput prednjeg splittera, proširenja pragova, poklopca prtljažnika i stražnjeg difuzora. U unutrašnjosti se ističu sjedala Ford Performance Recaro, dodatni detalji od karbona, kao i oznake Sutton.