Tuning

Umjetnost je i za kočničke čeljusti, a ne samo za galerije

Pazite što vam imamo za reći. Sljedeći trend u individualizaciji automobila bit će individualno farbane kočione čeljusti.

Vladimir Baće |

Uz sve veće naplatke na modernim automobilima visokih performansi sve je veći naglasak na kočnicama. Gotovo da nema ozbiljnijeg automobila bez prednjih čeljusti s 4 ili više klipova uz primjereno velike diskove. Istodobno, pojedini proizvođači forsiraju i svoje boje čeljusti, kao odmak od tradicionalno crvenih čeljusti visokih performansi. BMW će tako ponuditi plave, Porsche žute, a vidjeli smo i fluorescentno zelene i bijele.

Brembo je na ženevskom salonu otišao još dalje. Predstavljeno je 9 dizajnerskih rješenja koja inspiraciju vuku iz prirode, modnog dizajna ali i kulture sedamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Iako u Brembu naglašavaju da je ovo isključivo koncept za sajam, nekako nam se čini da će ih brojni tjuneri uskoro početi imitirati na svojim vozilima. Uostalom, zašto bi škotski tartan uzorak bio samo upotrijebljen na sjedalima neke 911-ice, zar ne?