Tuning

Techart 992 Porsche 911 Carrera 4S - GT3 za nestrpljive

Techart nije nikad bio suzdržan u svojim preradama, no ukoliko preskočimo vanjske dodatke, lagani tjuning motora i odlična unutrašnjost "diže" ovaj 992.

Vladimir Baće |

Porsche prati ustaljeni ritam premijera novih izvedenica 992 generacije popularnog "elfera". Za one nestrpljive, koji ne mogu dočekati novi GT3, pobrinuo se poznati tjuner Techart, čiji je posao utoliko lakši budući da čak i bazni 911 dolazi s turbo motorom.

Kako bi pokazali sve moguće dorade na novom Porscheu generacije 992, u TechArtu su se odlučili za novi 911 4S, s pogonom na sve kotače. Uz Techartove preinake, trolitreni turbo šestak sada isporučuje 503 KS, što je usporedivo s prošlom generacijom GT3 modela, no uz osjetno veći okretni moment od čak 608 Nm. Novi ispušni sustav brine se da i uz turbo punjače 911 ne zvuči prigušeno.

Najupečatljivije su kozmetičke dorade u vidu novih branika, pragova i opcionalnog stražnjeg krila koje podsjeća na GT3 RS modele te Techartovi 20 i 21 inčni naplatci u drečavo zlatnoj boji. Možda je ipak bolje preskočiti vanjske dorade, koncentrirati se na snagu motora i višak novaca potrošiti na unutrašnjost. U TechArtu će sa zadovoljstvom presvući kompletnu unutrašnjost u materijal po izboru. Pomalo retro štof u kombinaciji sa smeđom kožom izgleda osvježavajuće decentno.