Povijest

Prodaje se BMW 507 kojeg je posjedovao njegov dizajner

Ovaj primjerak posjedovao je njegov tvorac, a takve priče uvijek vabe milijunaše da daju basnoslovno visoke ponude

Branimir Tomurad |

Rijetko se dogodi da BMW 507 prodaju na aukciji i riječ je o jednom od najljepših automobila koji su ikada napravljeni ne samo u Njemačkoj nego i šire. Vijest o aukciji primjerka kojeg je posjedovao osobno Grof Albrecht Graf von Goertz uzburkala je mnoge jer upravo je on zaslužan za dizajn tog automobila. Nije mu to jedino ostvarenje, radio je i na Toyoti 2000GT, Datsunu 240Z, ali i na Porscheu 911.

Ovaj 507 je poseban jer je von Goertzov prvi auto na kojem je radio. Prije toga radio je druge projekte vezane uz industrijski dizajn, ali djelovao je i na unikatnim autima za klijente koji su si to mogli priuštiti. Zanimljivost kod ovog primjerka jest ta da ga je Grof kupio tek 1971. godine, dakle tek 13 godina nakon što je proizveden.  Prema aukcijskoj kući Bonhams, imao ga je desetak godina.

Otkad ga je prodao, auto je bio dobro održavan pa čak i restauriran 1990. godine. Sada će biti ponuđen na aukciji u Velikoj Britaniji sljedeći tjedan i očekuje se da će postići cijenu od oko dva milijuna eura. Svakako razgledajte galeriju fotografija ovog prekrasnog primjerka. Svakako pogledajte epizodu Petroliciousa s BMW-om 507!

Foto: Bonhams