Povijest

Originalni dijelovi za Gullwing, cijena prava sitnica!

Mercedes-Benz 300 SL iz pedesetih godina prošlog stoljeća jedan je od najpoznatijih automobila na svijetu, ali i vrlo rijedak. No, to ne sprječava Mercedes da za njega ponudi originalne dijelove limarije

Ozren Adamović |

Pod imenom Mercedes-Benz Classic, proizvođač iz Stuttgarta već proizvodi velik broj dijelova za klasične Mercedese, na veliko zadovoljstvo njihovih vlasnika. Cijene u pravilu nisu baš pristupačne, ali značajno olakšavaju restauraciju onima koji žele originalni automobil.

Od sada se to odnosi i na sretne vlasnike legendarnog 300 SL-a, poznatog i kao Gullwing, jer Mercedes po prvi puta i za njihovog ljubimca nudi originalne dijelove karoserije. Sa samo 1400 proizvedenih primjeraka baza kupaca nije prevelika, ali budući da se Gullwing danas često vozi na relijima i u raznim natjecanjima oldtimera, poput primjerice Mille Miglia, potražnje će sigurno biti.

Zanimljivo, na popisu dijelova nisu oni po kojima je Gullwing dobio ime - vrata koja se podižu poput galebovih krila. Vlasnici 300 SL-a mogu se sada obratiti svom lokalnom trgovcu Mercedesa i naručiti, primjerice, prednji blatobran za 11.900 eura ili pak stražnji za "samo" 14.875 eura. Naravno, Mercedes naglašava kako su svi dijelovi karoserije izrađeni "prema najvišim standardima Daimlera AG.