Povijest

Na jesen ćemo gledati ekranizaciju legendarne LeMans bitke Ford vs Ferrari

Enzo je bio uvjeren da je Ferrari najbolji trkaći auto na svijetu, ali je pritom jednom izjavom razljutio šefa Forda - tako je nastao Ford GT40 koji je svrgnuo Ferrari s trona, a uskoro stiže i filmsko ostvarenje na tu temu

Branimir Tomurad |

Najave filmova uvijek raspiruju maštu, pogotovo vremenu kada se dobre filmske jurnjave broje na prste jedne ruke. Zato se radujemo filmu Ford vs Ferrari, koji se snima na temu legendarne bitke koja se dogodila na LeMansu. Naime, Ferrari je bio neprikosnoveni vladar utrka u Europi, ali i šire. Enzo je pritom bio vrlo oštar na jeziku pa je razljutio Amerikance. Da barem samo njih...

U filmu glume Matt Damon i Christian Bale, a svaki pravi entuzijast će s osmijehom od uha do uha pratiti scene jurnjave legendarnih trkaćih automobila te epohe.

Režiser je James Mangold koji je snimio "Walk the Line" i "Logan". Film je poprilično fokusiran na glavne aktere - Carola Shelbyja i Kena Milesa. Doduše, malo smijemo biti i zabrinuti da će bogati karakter likova zapapriti priču, što je dobro, ali će se pritom izgubiti i nešto povijesne preciznosti, što nije baš dobro.

Svejedno, ekranizacija jurnjava iz 1960-ih (opet) ulazi u modu. Evo, već otvaramo šampanjac... Svakako pogledajte trailer!