Povijest

Gdje si bio '91.? Evo odgovora na to pitanje

Zelena G klasa 250, restaurirana i minimalno modernizirana, prava je poslastica za ljetnje vožnje po otocima ili priobalju

Branimir Tomurad |

I vama su dosadili s jednim te istim pitanjem? Može se reći kako je G250 iz 1991. godine kojeg u utegnutom i restauriranom stanju gledate na fotografijama zapravo najbolji odgovor na to pitanje. Doduše, kada ga danas vidite u zelenoj boji i s laganim platnenim krovom mogli biste poželjeti obići nekoliko otoka ili se barem skrivati po zabačenim cestama priobalja ili, još bolje, negdje odakle se pruža lijep pogled na more. Prije nego krenete na Velebit, evo nekoliko korisnih informacija.

Mercedesove G klase su vrlo popularne i cijenjene. Modeli s kratkim međuosovinskim razmakom su skupi i na njima će uvijek biti posla jer smo poznati po manjkavom održavanju automobila tu u Hrvatskoj. Usto, često su se koristili kao radni strojevi jer, prisjetimo se, retro tema nije uvijek bila cool. pored ovakvog auta ne treba vam vikendica i to je plus. Minus je što je početna cijena na aukciji za ovaj primjerak kojeg je prodavao Sotheby's bila 40.000 dolara.

Benzinci su svakako preporuka jer su snažni i vrlo tihi u radu. Dizelski modeli obično su isluženi, no ovaj 2,5-litreni dizelaš iz modela 250 sigurno može proći i milijun kilometara uz dobro održavanje pa to nije problem. Zapravo, pušteno je vrlo malo podataka o ovom primjerku, ali dijelimo ga s vama kao ideju što učiniti s novcem za koij biste kupili neki novi auto. Ideja i nije loša, zar ne?