Povijest

Hot Wheels slavi 50 godina, tim povodom ponavljaju seriju pet velikih legendi

Hot Wheels je za svijet autića ono što je Pagani za svijet automobila - legendarna američka tvrtka oduvijek je proizvodila neobične autiće koje smo kao djeca mahnito kupovali, a čini se da ćemo shopping maniju ponoviti!

Branimir Tomurad |

Hot Wheels slavi 50 godina postojanja i tim povodom bavi se velikom promidžbenom kampanjom u SAD-u. Jasno, najvažnije za sve ljubitelje autića jest to što se proizvodi pet posebnih modela iz povijesti, i to u identičnom pakiranju i istoj boji.

Tvrtka Mattel, vlasnik Hot Wheelsa, odabrala je pet modela prema izboru nekolicine direktora tvrtke, naravno veterana, koji se sjećaju svih tih modela još kada su prvi puta izašli na tržište. To su Camaro iz 1967., Ford Mustang iz 1967., Cougar iz 1968., Hemi Baracuda iz 1967. i nezaobilazna VW Buba nedefiniranog godišta jer sadržava puno različitih dijelova i ne podsjeća niti na jedan serijski model. Dolaze u istim bojama, s itsim šarama i u istom blisteru.

Prodaja počinje za dva dana, ne zna se koliko je modela pušteno u prodaju, ali zna se da je Hot Wheels do sada u svojoj povijesti prodao6 milijardi autića. Ovi autići neće biti skui, cijena je 5,4 dolara po komadu, što znači da možete posjetiti neki online shop i kupiti si jednog bez da platite carinu. Naime, do vrjednosti od 20 eura to vam može proći.

Poseban bonus je barkod koji dolazi na autiću, jer samo će jedan sretnik dobiti posebni Camaro koji će biti jedan jedini primjerak na svijetu. U posebnoj boji. I s posebnim šarama. Prisjetimo se, neke Hot Wheels legende o kojima smo pisali postižu basnoslovne cijene u stotinama tisuća dolara. Jednoga dana, tko zna, možda će i 50th Anniversary Camaro vrijediti ogroman novac.