Povijest

Tragač za starim automobilima pronašao Ford Mustang Shelby GT350H

Napravljeno ih je svega 1000, a procjenjuje se da mu je vrijednost gotovo 150.000 dolara čak i u ovakvom stanju

Branimir Tomurad |

Na jako zanimljivom siteu barnfinds.com kojeg svakako morate posjetiti i zaviriti u priče ljudi koji spašavaju stare automobile, pojavila se i priča o rijetkom Mustangu Shelby GT350H koji je nedavno otkriven i spašen iz ralja propasti. Proizveden je 1966. godine, a bio je rent-a-car. Zamislite, još tada je postojalo nešto što se zvalo "rent-a-racer" pa ste mogli iskusiti kako je to voziti najrasniji auto tog vremena bez da ga morate kupiti.

Napravljeno ih je svega 1000 primjeraka i veliko je pitanje koliko ih je preživjelo do danas. Ispod poklopca je rasni V8 sa 306 KS kojeg je radio Shelby. To su za 1966. godinu bile opake brojke. Nažalost, nedostaje podosta dijelova s ovog Mustanga, a puno je i "krpanih" stvari s dijelovima koji nisu s ovog modela.

Netko će zasigurno biti jako sretan što uopće ima priliku restaurirati takav primjerak, no to će koštati poprilično s obzirom da je dijelova malo i da se izuzetno pazi na izvornost i originalnost. Vlasnik ovoga automobila bio je Hertz, a vjerujemo da bi ga svakako trebalo vratiti u njegovu originalnu crnu boju sa zlatnim prugama.